En 49-årig og 75-årig mænd fik henholdsvis fem og fire års fængsel. Der er tale om betingede domme. De slipper for udvisning. Igen fik de ikke nogen nævneværdig opbakning fra flertallet af Danmarks kurdere.

En 49-årig mand har fået fem års fængsel. Landsretten har dog valgt at gøre straffen betinget. Det skyldes, at sagsbehandlingstiden har været så lang, at retten i henhold til Menneskerettighedskonventionen vurderer, at kun betinget dom kan forsvares.

Den anden person, en 75-årig mand, fik fire års fængsel. Tre år og ni måneder gøres dog betinget, fordi han allerede har afsonet dem, mens han sad varetægtsfængslet.

Mændene slipper for udvisning til Tyrkiet.

Den 75-årige pensionist blev af et nævningeting i sidste uge fundet skyldig i at have indsamlet 4,5 mio. kr. ind til fordel for Kurdistans Arbejderparti (PKK), der anses for at være en terrororganisation af EU og USA.

Den 49-årig direktør blev ligeledes fundet skyldig i at have indsamlet 29 mio. kr. til PKK.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger er der et billede af den 49-årige mand, taget i Irakisk Kurdistan, hvor han står med en Kalashnikov-riffel foran en statue af en af PKK’s stiftere.

“Desuden har han været i selskab med en topfigur i bevægelsen, Murat Karayilan,” skriver Berlingske.

10 danske kurdere var anklaget for at have indsamlet penge til PKK.

De 10 blev anholdt i september 2012 og frikendt to år efter, da retten fastslog, at mændene ikke kunne findes skyldig i at finansiere PKK, da de indsamlede penge til tv-stationen Roj-TV, før kanalen blev fundet skyldig i at støtte PKK i januar 2012. I sidste uge blev der afsagt kendelse, hvor otte af mændene blev frikendt, mens to blev kendt skyldige. I dag blev rammen for deres strafudmåling så afgjort.

Et lille mindretal ud af Danmarks 40.000 kurdere i Danmark bakkede i dag op om de to kurdere. I sidste uge dukkede 40-50 personer op til støttedemonstrationen, ifølge Østre Landsret’s pressekontakt og Politiken – og sådan har det været igennem de fire år, som sagen har varet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer