To peshmerga blev ifølge PDKI dræbt i sammenstød med PKK. Her er de to parters – Kurdistans Demokratiske Parti (PDKI) og Kurdistans Arbejderparti (PKK) – versioner af hændelsesforløbet.

Ifølge PKKs militære gren, HPG, skete følgende, offentliggjort på ANF:

”HPG-guerillaer tilbød hjælp til en gruppe på 15-20 PDKI-peshmerga i Xinera, som ønskede at krydse ind i Østkurdistan for et stykke tid siden. Peshmerga krydsede ikke grænsen og ventede i Xinera-området, hvor der er en intens tilstedeværelse af HPG-styrker. Omkring kl. 5 ankom en PDKI-styrke med 7-8 køretøjer fra Diyana og placerede sig i Berbizina-området.

En gruppe HPG-guerillaer i Berbizina og Xinere gik dem i møde for at forstå, hvad de sigtede og ønskede at gøre. Efter samtaler mellem de to sider, vendte en gruppe på 60-70 peshmerga i Berbizina tilbage til, hvor de kom fra. På den anden side, nærmede en gruppe peshmerga hemmeligt et hold guerilla og prøvede at neutralisere dem.

De nægtede at lytte til vores advarsler om ikke at komme nærmere, hvorefter en gruppe guerillaer åbnede advarselsskud mod dem. I det sammenstød, der brød ud bagefter og som varede 3-4 minutter, mistede en peshmerga livet og anden blev hårdt såret.

HPG-guerillaledere intervenerede og mødtes med den øverstbefalende for peshmerga-gruppen. Den sårede peshmerga blev bragt på hospitalet af guerillaer til behandling, mens de andre trak sig tilbage.

Vi erklærer, at vi er åbne for enhver undersøgelse og drøftelse for at klargøre hændelsen og opfordrer den patriotiske offentlighed, de demokratiske partier og kredse til at have en national-demokratisk holdning imod forsøg på provokation.”

Ifølge PDKI skete følgende: Partiets peshmerga skulle have prøvet at komme ind Kelashin-området, hvorefter PKK-guerillaer først omringede dem og senere angreb dem, hvorefter to peshmerga mistede livet.

Hasan Sharafi, vicegeneralsekretær for PDKI, fortæller mediekoncernen Rudaw, at Irans Revolutionære Garde, kendt som Pasdaran, kan have angrebet PDKI, forklædt som PKK guerillaer.

“Vi formoder stærkt, at der var en koordinering mellem Pasdaran og PKK om at angribe PDKI,” siger Sharafi.

“Vi formoder også, at iranske Pasdaran, forklædt som PKK-guerillaer, kæmpede mod vores styrker,” tilføjer han.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer