58-årig mand anholdt, nær Rødbyhavn. Tyrkiet kræver ham udleveret.

Arkivfoto

En 58-årig tyrkisk statsborger er anholdt i aftes, mens han var på vej fra Tyskland til Danmark.

Ifølge de tyrkiske medier drejer det sig om “den Skandinaviens ansvarlige for PKK”, Kurdistans Arbejderparti, der har ligget i krig med Tyrkiet siden 1984.

Manden blev ifølge rigsadvokatens kommunikationschef Mikkel Thastum anholdt nær Rødbyhavn, da han lige var ankommet fra Tyskland.

“Han er blevet anholdt på grund af en international arrestordre, som de tyrkiske myndigheder har foranlediget,” siger Thastum til Ritzau og tilføjer:

“De tyrkiske myndigheder sætter ham i forbindelse med en ledende rolle i PKK.”

Ifølge det tyrkiske indenrigsministeriums hjemmeside var vedkommende mistænkt for “medlemskab af en terrororganisation.”

Den 58-årige mand står på Tyrkiets “røde” Most Wanted-liste, hvor han beskyldes for at være en højtstående ansvarlig for PKK-aktiviteter i Nordeuropa.

Tyrkiet kræver ham udleveret. I dag er den 58-årige mand blevet fremstillet i grundlovsforhør. Han er nu varetægtsfængslet foreløbig frem til 27. juli. Nu skal Rigsadvokaten tage stilling til, om han kan udleveres til Tyrkiet.

PKK står på EU’s terrorliste og bliver ifølge Europol finansieret via indsamlinger og narkohandel. Blandt mange kurdere betragtes PKK dog som frihedskæmpere.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer