PKK og YBŞ afviser at have rekrutteret børnesoldater. “Alle krigere er over 18 år, og rekruttering af børn accepteres ikke under nogen omstændighed.”

Shingals Forsvarsenheder (YBŞ), der er tilknyttet Kurdistans Arbejderparti (PKK), afviser en rapport, udgivet af Human Rights Watch (HRW), der beskylder styrken for at rekruttere børnesoldater.

“Alle YBŞ-krigere er over 18 år, og rekruttering af børn accepteres ikke af vores gruppe under nogen omstændighed,” skriver YBŞ.

Ifølge enheden, der består af ezidi-mænd og kvinder, ønsker nogen kredse, at “forstyrre YBŞ’ indsats” i Shingal og “ønsker at miskreditere YBŞ.”

HRW kritiserede i torsdags i en rapport PKK og YBŞ i Shingal for at rekruttere børnesoldater.

Ifølge rapporten har PKK og YBŞ rekrutteret drenge og piger med tvang. HRW skriver om to sager, hvor PKK eller YBŞ har kidnappet eller slået børn, som forsøgte at komme ud af de militante grupper.

HRW skriver i rapporten, at PKK-militante:

“…hårdt slog en 13-årig pige, da hun skændtes med en kommandør. Da pigen, som havde et brækket ben, forsøgte at flygte, fangede krigerne hende.”

I Xanesor, lidt uden for Shingal, har HRW mødt en 14-årig kurdisk pige fra Tyrkiet, der sagde, at hun havde tilsluttet sig gruppen i Syrien for to år siden, og modtog militær træning der.

Men ezidi-enheden benægter altså disse anklager.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer