PKK erklærede ensidig våbenhvile sidste måned. Men de tyrkiske angreb på den kurdiske gruppe fortsatte og nu afslutter PKK så våbenhvilen.

Kurdistans Arbejderparti (PKK) har for kort siden erklæret på Firatnews.com, at den hermed afslutter den ensidige våbenhvile i Tyrkiet, som PKK erklærede i sidste måned.

“Den ensidige stop for fjendtlighederne er afsluttet som resultat af AKP’s krigspolitik og de seneste angreb,” skriver Firatnews.com, der er tæt på PKK.

PKK havde erklæret våbenhvile 10. oktober forud for parlamentsvalget 1. november.

På det seneste – inden våbenhvilen – angreb PKK tyrkisk militær og politi, mens Tyrkiet luftbomber PKK-stillinger i Iraks Kurdistan Region (KRG) og anholder påståede PKK-medlemmer i tyrkiske Kurdistan og resten af Tyrkiet.

For blot to år siden, i 2013, startede Abdullah Öcalan, den fængslede leder af PKK, der står på EU og NATOs terrorlister, og den tyrkiske regering ellers en fredsproces efter tre årtiers krig, der dræbte over 45.000 mennesker.

Men i slutningen af juli 2015 erklærede Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan, at det ikke længere er ”muligt at fortsætte fredsprocessen,” i forbindelse med et krisemøde i Natos hovedkvarter i Bruxelles. Også PKK erklærede, at våbenhvilen nu var blevet ”meningsløs”.

Det skete efter, at en selvmordsbomber fra IS den 20. juli 2015 dræbte 30 pro-kurdiske aktivister i byen Suruç. PKK svarede igen ved at dræbe to tyrkiske politifolk, mens de lov i deres senge og sov. PKK tog ansvaret for drabene og forklarede, at det var hævn for de to politifolks ”samarbejde med IS” om angrebet i Suruç.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer