PJAK: “Vi ønsker en stærk reaktion fra vores folk for at slå fast, at vi ikke længere accepterer, at man hjælper besætterne og begår forræderi.”

Partiet for et Frit Liv i Kurdistan (PJAK), der anses for at være den iranske gren af Kurdistans Arbejderparti (PKK), fordømmer henrettelsen af Mustafa Salimi.

“Vi fordømmer på det kraftigste henrettelsen af Mustafa Selimi, en borger fra byen Seqiz, der blev udført den iranske besættelsesmagt,” skriver PJAK i en pressemeddelelse.

Salimi, der var tidligere peshmerga, flygtede ud af et fængsel i Seqiz i iransk Kurdistan efter et fangeoprør. Her havde siddet bag lås og slå i 17 år. Salimi forsøgte angiveligvis at flygte til irakisk Kurdistan. De irakisk-kurdiske sikkerhedsstyrker i Pêncwîn, Asayish beskyldes for at have udleveret Selîmî til Iran. Her blev henrettet han af det iranske regime i Seqiz. Asayish afviser at kende noget til sagen.

Derfor opfordrer PJAK til at sagen bliver opklaret.

“Vi ønsker en afklaring fra de involverede parter.”

Derudover ønsker partiet et opgør med med “forræderi”.

“Vi ønsker en stærk reaktion fra vores folk for at slå fast, at vi ikke længere accepterer, at man hjælper besætterne og begår forræderi.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer