Eida Al-Hamoudi Al-Saeedo stak af fra et planlagt tvangsægteskab, blev indhentet af familien og derefter skudt i hovedet, mens familiemedlemmer filmede det.

Tæt på byen Dêrik i syrisk Kurdistan er pigen Eida Al-Hamoudi Al-Saeedo blevet dræbt af familiemedlemmer, fordi hun angiveligvis nægtede at gifte sig med den fætter, hun var blevet lovet bort til.

I torsdags blev Eida ført væk til et ruineret og forladt hus i Xiwêran-distriktet (Gweiran) og skudt ihjel.

Flere medier skriver, at hun var 13 år, mens Dokumentationscentret for Overgreb i Nordsyrien siger, at hun var 18 år og stammede fra en etnisk arabisk familie i Hasaka.

Ifølge de kurdiske myndigheder i Nord- og Østsyriens Autonome Administration (AANES), der kontrollerer området, blev mordet begået af Eidas bror og fætter, som hun nægtede at gifte sig med.

De kurdiske myndigheder siger, at den unge kvinde forsøgte at undgå tvangsægteskabet ved at flygte fra familien.

“Desværre lykkedes det hende ikke at flygte,” siger den kurdiske kvinderettighedsorganisation Kongreya Star.

Dokumentationscentret sætter flere ord på:

“Hun blev dræbt af familiemedlemmer, inklusiv faren og broren. Hendes familie besluttede sig for at dræbe hende efter at have fundet ud af, at hun havde et forhold til en ung mand fra området, der formåede at flygte.”

Ifølge centeret “pralede familien efter offentliggørelsen af videoen.”

Det lokale politi har nu sat en menneskejagt i gang for at finde gerningsmændene og Eidas far, der angiveligvis beordrede drabet.

En video på sociale medier viser Eida blive trukket igennem byen af flere mænd, mens det hele bliver filmet og lagt på nettet.

Foran et ødelagt hus bliver den grædende pige skudt. Hendes lille krop falder til jorden, mens en mand på arabisk råber: “I hovedet, i hovedet”.

Gerningsmanden sigter derefter sit våben mod pigens hoved og affyrer igen et skud.

Billeder af gerningsmændene fra videoen, der blev lagt ud på de sociale medier

Flere kvinder har i de senere par dage protesteret mod drabet. Ved en sit-in protest bar de bannere med teksten ”Kvinder bør være frie, de skal ikke dræbes” og kræver en hård straf for drabet.

I byen Tabqa protesterede byens Kvinderåd med en pressemeddelelse, hvori det hedder:

”Denne forbrydelse blev begået med koldt blod af mange mennesker. De nøjedes ikke med det, men filmede det også for at vise deres brutalitet og umenneskelige forbrydelser.”

Det hedder endvidere i meddelelsen:

“Eidas eneste forbrydelse var at vokse op i et samfund, der retfærdiggør alle forbrydelser mod kvinder og giver blide domme eller amnesti til gerningsmændene.”

Kvinder i Hasaka-provinsen protesterer mod mordet på den mindreårige pige. Se video

Protest i Şêxmeqsûd i Aleppo

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer