PET: Tyrkiet har “styrket deres indhentning i Europa rettet mod personer med…tilknytning til pro-kurdiske aktiviteter.”

Foto: Rigspolitiet

Politiets Efterretningstjeneste, PET fortæller i et svar til Folketingets Retsudvalg den 20. august, at Tyrkiet har “skærpet” kontrollen med, hvem der bliver lukket ind i deres land og “styrket” registreringen af “pro-kurdiske aktiviteter” i Europa.

“Det er PET’s vurdering, at de tyrkiske sikkerhedsmyndigheder i de seneste to år har skærpet indrejsekontrollen betydeligt for personer med tyrkisk baggrund. Samtidig har de tyrkiske sikkerhedsmyndigheder styrket deres indhentning i Europa rettet mod personer med tyrkisk baggrund, herunder især deres tilknytning til pro-kurdiske aktiviteter,” står der i svaret.

Sagen kommer efter, at rapporten ”PKKs organisation i Europa” fra den tyrkiske tænketank SETA anklager cirka 100 danskere for at være en del af eller sympatisere med Kurdistans Arbejderparti, PKK. Det kurdiske parti står på Tyrkiet og EU’s terrorliste.

Om rapporten siger PET, at den ikke “ændrer trusselsbilledet mod personer i Danmark med tilknytning til pro-kurdiske miljøer.”

“Det bemærkes i den forbindelse, at rapporten ikke indeholder trusler eller opfordringer til angreb mod de personer og organisationer, der omtales i rapporten, eller mod det pro-kurdiske miljø i Danmark.”

I løbet af en uge er mindst to herboende tyrkere blevet politianmeldt af kurdere for at have angivet dem til Tyrkiet.

Også Jiyan.dk anklages i rapporten for at være en af PKK’s medier i Danmark. Det er anklager, netavisen afviser. Tværtimod forholder Jiyan.dk sig kritisk til alle parter i konflikten, inklusive PKK. Rapporten erkender desuden selv på side 285-6, at netavisens chefredaktør ”kritiserer også PKK” og på side 285, at Jiyan.dk ”ikke har organiske bånd til PKK”. Alligevel kaldes Jiyan.dk altså for et “PKK-medie”.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer