Et år siden peshmerga’en Qadir Kerîmî blev dræbt af PKK i Kelashin.

Foto: Qadir Kerîmî’s Facebook

Tilhængere af Kurdistans Demokratiske Parti-Iran (PDKI) mindedes i dag, at det var et år siden, deres peshmerga Qadir Kerîmî blev dræbt i Kelashin på grænsen mellem Iran og Irak, det vil sige Syd- og Østkurdistan.

Da gruppen af PDKI’s peshmerga ville ind i iransk Kurdistan, også kendt som Rojhilat, begyndte PKK-guerillaer at omringe dem og krævede, at gruppen forlod området. PDKI erklærede, at det ikke ville trække sig ud af grænseregionen. Det kom til sammenstød og Kerîmî blev dræbt af en PKK-guerilla, mens en anden peshmerga blev såret.

Overfor RojNews forklarede Demhad Egîd fra PKK episoden med, at ”PDKI’s peshmerga med en ond hensigt forsøgte at overtage områder, som er under guerillaernes kontrol. Vi advarede dem mange gange.”

“De (PDKI) nægtede at lytte til vores advarsler om ikke at komme nærmere, hvorefter en gruppe guerillaer åbnede advarselsskud mod dem. I det sammenstød, der brød ud bagefter og som varede 3-4 minutter, mistede en peshmerga livet og anden blev hårdt såret,” hed det på sitet FiratNews.

En del kurdiske partier fordømte PKK for drabet på Kerîmî. Atter andre mente, at episoden illustrerede, at PKK og det iranske regime, der i årtier har forsøgt at holde PDKI ude af landet, arbejder sammen. En anklage, som PKK benægter.

 

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer