Pernille Skipper fik flest stemmer ved Enhedslistens urafstemning. Nr. to blev Johanne Schmidt-Nielsen.

Pernille Skipper fik ved urafstemningen 977 stemmer mod Johanne Schmidt-Nielsen’s 923 stemmer.

“Jeg tager det som et skulderklap til det arbejde, jeg har lavet. Og det arbejde vi alle sammen laver,” siger Skipper til dr.dk.

Skipper er blandt kurdere kendt for blandt andet at have besøgt Roboskî-landsbyen, der i 2011 blev massakreret af tyrkisk luftvåben.

De har blandt andet besøgt gravene til de dræbte og overnattet hjemme hos en af familierne i Roboskî.

”Vi mødte en enorm sorg. Det gode ved turen var at se, at folk havde håb på trods af denne tragedie,” fortæller Pernille Skipper.

Hun holdt en tale til ære for ofrene, hvor hun udtrykte sin medfølelse og håb om, at de ansvarlige for massakren vil blive retsforfulgt.

For nyligt har hun kaldt statsminister Helle Thorning-Schmidt i samråd i sagen om Roj-TV efter den tyrkiske premierminister Erdogans besøg i København.

“Så tyder meget på, at hun (Helle Thorning-Schmidt, red.) har siddet og bestyrket ham i (Erdogan, red.), at ROJ TV er en tv-station, der skal lukkes. Og det synes vi selvfølgelig er stærkt, stærkt problematisk. Det ser jo ud som om, at statsministeren sidder og giver køb på vores ytringsfrihed til gengæld for nogle handelsaftaler,” siger Pernille Skipper.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer