Ovenpå afsløringen af at en amerikansk drone gav oplysninger videre til Tyrkiet, som derefter bombede 34 civile kurdere, har flere danske politikere været ude og kritisere USA.

Fotos: Jacob Holdt

Senest har Pernille Frahm, tidligere Folketingsmedlem for SF, meldt sig til koret af kritikere.

”Jeg er temmelig rystet over at høre, at en amerikansk drone, muligvis var årsagen til, at en gruppe landsbyboere fra Roboskî blev angrebet af det tyrkiske militær sidste vinter,” siger hun.

Pernille Frahm besøgte i marts landsbyen sammen med en dansk delegation, hvor også Pernille Skipper (EL), Nikolaj Villumsen (EL), journalist Charlotte Lund og fotograf Jacob Holdt deltog. Her mødtes de med efterladte til de myrdede samt den eneste overlevende fra massakren.

”Det gjorde kæmpe indtryk på mig at se, hvordan familier, som har levet i Roboskî i generationer pludselig blev revet væk af deres hverdag,” fortæller Pernille Frahm, hvis delegation blev stoppet hele tiden ved diverse checkpoints på vej til landsbyen.

Hun ser samtidig sagen som eksempel på, at de førerløse overvågningsfly forårsager drab på tilfældige civile, fordi den menneskelige vurdering af målet er ikke eksisterende.

”De ansvarlige for drabet på de mange børn og unge falder dermed tungt ikke bare på det tyrkiske militær, men også på USA.”

Pernille Frahm mener desuden, at de ansvarlige bør stilles til regnskab.

”Så de efterladte i Roboskî kan se en eller anden form for retfærdighed efter drabet på deres slægtninge.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer