“PDKI’s ledelse er fast besluttet på at genstarte kampen i det østlige Kurdistan, og vi vil fortsætte vores kamp indtil det kurdiske folk er befriet.”

Ni peshmerga fra Kurdistans Demokratiske Parti Iran (PDKI) meldes dræbt i sammenstød med iranske styrker siden 15. juni. De hævder PDKI i en erklæring fra igår.

PDKI, der holder til i Iraks Kurdistan Region (KRG), meddeler, at partiet har taget en beslutning om at “genoplive” deres politiske aktiviteter i iransk Kurdistan “for at skabe mere samspil med det kurdiske folk.”

“PDKI har sendt dets politiske kadrer i forskellige byer for at lave vores politiske aktiviteter. Af sikkerhedsmæssige årsager, bliver de ledsaget af peshmerga-styrker,” hedder det i erklæringen. “Det iranske regime fængsler, torturerer og henretter kurdiske politiske aktivister knyttet til PKDI og andre kurdiske organisationer. Set i lyset af dette, har PDKI besluttet, at politiske kadrer altid bør ledsages af peshmerga for beskyttelse.”

Seks peshmerga blev dræbt i Qereseqe og Sergiz den 15. juni og tre blev dræbt i Mariwan den 25. juni.

PDKI selv hævder at have dræbt 64 iranske styrker, herunder to højtstående kommandanter.

Iran har svaret igen ved at angribe i Iraks Kurdistan-region, såret fem civile, herunder tre børn.

Præstestyret advarer om, at det med målrettede angreb vil ramme “terrorister”, der angriber Iran, uanset hvor de er.

“I betragtning af, at de vigtigste højborge for disse terrorister er i det nordlige Irak, vil deres positioner blive udsat for målrettede angreb,” siger brigadegeneral Mohammad Pakpour fra den iranske hær.

PDKI opfordrer det internationale samfund til at tage afstand fra Irans handlinger i Iraks Kurdistan-region. Samtidig fastholder partiet, at det vil fortsætte den nuværende kamp.

“PDKI’s ledelse er fast besluttet på at genstarte kampen i det østlige Kurdistan, og vi vil fortsætte vores kamp indtil det kurdiske folk er befriet,” konkluderer erklæringen.

[polldaddy poll=9459806]

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer