Den afdøde mands søn, Mohammed Ahmed Hussein, blev anholdt et par timer efter drabet.

Ahmed Mir Ahmedi, et medlem af Kurdistans Demokratiske Parti i Iran (PDKI), blev dræbt i irakisk Kurdistan idag. Lokale myndigheder oplyser nu, at Ahmedis søn er blevet anholdt for drabet.

“Ahmed Irani (kaldenavn for Ahmedi, red.) er fra Naxada i i Iransk Kurdistan. Han boede i Daratu-byen i Hewlêr. Han var på besøg i Soran, og han blev angrebet der,” skriver PDKI i en meddelelse.

Sardar Irani, en nevø til Ahmedi, siger til tv-stationen Rûdaw, at de mistænker Den Islamiske Republik, “og kun den islamiske regering kan have stået bag” drabet.

Den afdøde mands søn, Mohammed Ahmed Hussein, blev anholdt et par timer efter drabet.

Ahmedi blev født i 1964. Han har været Peshmerga for PDKI i cirka 40 år og fængslet af Iran tre gange. Han vil blive begravet i Koya, tilholdsted for PDKI.

På det seneste har der været en række angreb mod højtstående PDKI-kommandanter og medlemmer.

Den 1. marts blev en far og en søn, begge Peshmerga-medlemmer af PDKI, angrebet med en bilbombe. Sønnen mistede livet, mens faderen overlevede.

Qadir Qadiri, kommandant for Kurdistans Demokratiske Parti (PDK-Iran), blev dræbt tæt på den 6. marts.

Kurdistans Demokratiske Parti-Iran, dannet i 1945. Partiet har ført væbnet krig mod regimet i Teheran. Det indstillede den væbnede kamp i midten af 1990’erne. PDKI sendte igen væbnede krigere til iransk Kurdistan fra 2015 og frem. Dets mål er et føderalt Iran med selvstyre til kurderne. Partiet er på grund af interne strid blevet delt op i to partier.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer