Formand for det tyrkiske parlament. Mehmet Ali Şahin advarer parlamentsmedlemmer imod at tale kurdisk i parlamentet.

Şahin’s bemærkninger kom efter, Bengî Yildiz, der er næstformand i BDP-gruppen (Freds- og Demokratipartiet), talte kurdiske i det tyrkiske parlament i tirsdags.

Bengî Yildiz kritiserede i sin tale det faktum, at kurdisk blev anset for ”et ukendt sprog” af Diyarbekir’s Straffedomstol i den igangværende retssag mod 152 fremtrædende kurdiske politikere.

Mehmet Ali Şahin fortæller, at det forbudt at benytte andre sprog end tyrkisk i henhold til paragraf 81 i de politiske partiers lov.

– Republikken Tyrkiet har love, der skal overholdes af partier. Politiske partier kan ikke bruge andre sprog end tyrkisk i deres vedtægter, kongresser og propaganda. Ellers kan vi tage retslige skridt imod dem, siger Mehmet Ali Şahin.

Bengî Yildiz afviser, at brugen af andre sprog end tyrkisk er forbudt:

– Parlamentsformanden opfører sig som en betjent. For fire måneder siden ændrede vi loven og kurdisk er ikke længere forbudt, men parlamentsformanden har åbenbart ikke hørt om det.

Det kurdiske parlamentsmedlem siger samtidig, at hans parti vil fortsætte med at tale kurdisk i det tyrkiske parlament i fremtiden.

Kommentér via Facebook

kommentarer