En række foreninger i Albertslund holdt i går jul på kurdisk.

Jul er ikke kun noget, som etniske danskere fejrer.

En række kurdiske foreninger holdt i går en juleaften for de kurdiske familier og deres venner. Børnene var i fokus og blev underholdt af blandt andet SF’s sundhedsordfører Özlem Cekic, der var klædt ud som julemand og uddelte gaver til de små.

Familierne tog en gave med pr. barn, som derefter blev samlet i en sæk og uddelt til børnene. De deltagende havde taget deres hjemmelavede mad i gryder og pander med.

Udover Özlem Cekic, stod Behram Duman, Mirza Akar og Sores Kilicarslan for underholdningen. Sidste to optrådte med et stykke, hvor de var klædt ud som mand og kone – ”serê salê binê salê, Xwedê kurekî bide Kevanîya malê” (Årets sidste dag, Må Gud give en dreng til husets overhoved).

– Jeg er her, fordi jeg gerne vil have, at mine børn kan opleve deres egen kultur. Der en fantastisk stemning og lækker mad, fortæller Özlem Cekic.

Har du været julemand/kvinde før?

– Det er faktisk første gang. Det var meget varmt og børnene tunge, tilføjer folketingsmedlemmet smilende.

Özlem Cekic ser ingen modsætning mellem det at fejre jul og have en ikke-dansk eller ikke-kristen baggrund.

– Det viser en fantastisk vilje til at ville være en del af det danske samfund.

Aftenen stod desuden på andre lege, hvor børnene skulle prøve at ramme balloner med nogle pile og den traditionelle kurdiske kædedans samt quiz, hvor de voksnes viden om historie kom på prøve.

Bag arrangementet stod KSD, Kurdisk-Syrisk Kulturforening, IKD, Det Kurdiske Initiativ og Kurdisk Kvindeforening.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer