Özlem Cekic vil blive i SF, selvom hun er blevet suspenderet. Samtidig fastslår Enhedslisten, at Cekic er velkommen hos dem.

Özlem Cekic er vendt hjem fra en tur i USA og fortalte pressen i Kastrup Lufthavn, at hun ikke har nogen intentioner om at forlade SF, hvor hun i går mistede sine ordførerskaber, efter hendes nej til regeringens skatteaftale.

”Jeg har aldrig troet, at jeg kunne blive smidt ud. I SF har vi en demokratisk tradition for højt til loftet. Jeg er SF’er. Jeg går ingen steder,” sagde hun til pressen.

Samtidig lader Enhedslisten gruppeformand, Per Clausen forstå, at Cekic er velkommen hos Enhedslisten.

“Jeg kan godt forstå, at Özlem Cekic ikke kan stemme for skattereformen. Selvfølgelig er hun velkommen hos os,” siger Per Clausen til Jyllands-Posten.

Men ifølge Enhedslistens vedtægter optager partiets folketingsgruppe ikke medlemmer, der er valgt ind for andre partier, så derfor kan Özlem Cekic kun være almindeligt medlem af Enhedslisten.

På sin officielle Facebook-side skrev Özlem Cekic i går, at hun som SF’er ikke kan ”stemme for en aftale, hvor arbejdsløse, efterlønsmodtagere, førtidspensionister, handicappede og syge skal betale for skattelettelser til de velhavende.”

Derefter fik hun frataget sine ordførerskaber i SF og må ikke udtale sig på vegne af partiet.

[box type=”info” color=”#00ffff” bg=”#ff0000″ icon=”https://jiyan.dk/wp-content/uploads/2012/06/sene.png” font=”arial” fontsize=”11″ radius=”20″ border=”#000″ head=”ÖZLEM SARA CEKIC” headbg=”#000″ headcolor=”#fff”]

Født den 7. maj 1976 i Ankara i Tyrkiet med kurdiske rødder.
Kom 10 år gammel til Danmark.
Uddannet sygeplejerske ved Hovedstadens Sygehusfællesskab i 2000. Har bl. a. arbejdet i distriktspsykiatrien og børneog ungdomspsykiatrien.
Valgt til Folketinget for SF den 13. november 2007. Siden da partiets socialordfører og psykiatriordfører.
Formand for Folketingets Socialudvalg.

Kilde: www.ft.dk og ozlem. dk.

[/box]

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer