Formand for Danske Regioner, Bent Hansen foreslår at låse psykisk syge fanger inde, efter at det lykkedes patienter fra psykiatrisk afdeling at flygte i Århus. SF’s psykiatriordfører Øzlem Cekic afviser. ”Tvang gør ikke folk raske, tværtimod,” svarer hun.

Af Deniz Berxwedan Serinci

For nyligt lykkedes det fem mænd og en kvinde at flygte fra psykiatrisk afdeling ved Århus. Den ene forsøgte at voldtage kvinde. De blev dog alle hurtigt anholdt igen.

Det fik Bent Hansen (S), der er formand for Danske Regioner, til at foreslå, at voldtægtsforbrydere og drabsmænd skal spærres bedre inde, også selvom de pågældende har fået en behandlingsdom.

Dermed vil Bent Hansen stoppe fangeres flugt fra de retspsykiatriske afdelinger.

”Der er behov for at stramme op over for omkring fem-ti procent af de mest belastede inden for retspsykiatrien.”, siger han til Politiken.

 Men SF’s psykiatriordfører Øzlem Cekic er stik imod.

”Det er en desperat handling fra regionerne at forslå at vi skal øge brugen af tvang mod sindslidende, når vi i forvejen er et af de lande der bruger meget tvang mod sindslidende. Tvang gør ikke folk raske, tværtimod,” skriver Øzlem Cekic i en meddelelse.

I stedet mener Øzlem Cekic, at sikkerheden på de psykiatriske afdelinger skal undersøges. Ligeledes vil hun have Sundhedsministeren til at undersøge, hvorfor nogle fanger flygter, for at forebygge lignende episoder.

”Formålet må hele tiden være at patienter uanset om de er kriminelle eller ej at de kan komme sig, så de ikke begår kriminalitet, når de bliver udskrevet eller kommer til at gentage deres kriminelle adfærd,” skriver folketingsmedlemmet i en meddelelse.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer