Folketingskandidaten Özkan Ekiz (RV) har som den første i familien fået en uddannelse – flere uddannelser endda – og taler 7 sprog.

Af Deniz Serinci

32-årige Özkan Ekiz arbejder i dag som gymnasielærer, kørelærer og førstehjælpsinstruktør og stiller op for Radikale Venstre på den københavnske vestegn. I medierne sættes Vestegnen ofte i forbindelse med dårlig integration, høj arbejdsløshed og radikalisering.

ozkan ekizMange af de problemer kan bekæmpes med uddannelse, mener Özkan, der er født og opvokset i en kurdisk landsby i Konya, Tyrkiet.

”Vi skal investere mere i undervisning. Ved at uddanne disse mennesker, så går vi i dialog og forstår hinanden bedre,” siger Özkan, der kom til Danmark som 8-årig.

”Målet er kærlighed og redskabet er dialog,” som han fastslår.

Endvidere vil han bekæmpe politisk motiverede overfald eller chikane mod borgere. Efter skyderierne i København i februar i år, meldte visse muslimer om såkaldte hadforbrydelser.

”Uskyldige mennesker, som har bidraget til det danske samfund, skal ikke kategoriseres som nogen, der ikke kan tilpasse sig,” siger han og peger på løsningen:

”Vi skal i fællesskab, via dialog, komme hinanden mere ved, så vi kan lære hinanden at kende og komme af med fordommene.”

Og netop det med at komme hinanden nærmere ved, er ifølge folketingskandidaten kernen i ordet integration.

”Integration er gensidigt, det vil sige, at man prøver at forstå hinanden via dialog. Derimod er assimilation ensidig og handler om at få folk til fuldstændigt at slippe deres kulturer.”

For at bekæmpe radikalisering af unge muslimer, der eksempelvis drager i krig i Syrien, må myndighederne gribe hurtigere ind og inddrage forældre og deres miljø.

”Så snart vi kan se symptomerne, skal vi gribe ind, for ellers bliver problemet større.”

En følelse af, at man ikke er en del af samfundet, kan samtidig bidrage til, at de unge føler sig fremmedgjort. Og her må vi gøre op med tonen, mener den radikale politiker.

”Vi skal have afskaffet ’dem og os’-begrebet. Så snart vi siger ’dem’, så sender vi et signal om, at de ikke er en del af dette land.”

Folketingsvalget finder sted 18. juni og Özkan stiller op i Ishøj, Brøndby, Vallensbæk, Rødovre, Hedehusene, Hvidovre, Høje Taastrup, Albertslund, Glostrup, Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby og Gentofte.

IMG_1044

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer