Kemal Kurkut overlevede Islamisk Stats (IS) angreb i Ankara i oktober 2015, der dræbte 103 civile. Under Newroz for tre dage siden, blev Kurkut dog dræbt.

Det viser sig, at den unge studerende Kemal Kurkut, der blev skudt og dræbt af en politimand under den kurdiske Newroz-fejring i Diyarbakir/Amed to år forinden havde overlevet Islamisk Stats (IS) angreb i Ankara, der dræbte 103 civile.

Han blev ikke fysisk såret under IS’ angreb i den tyrkiske hovedstad i oktober 2015, men overværede angrebet og var chokeret efterfølgende.

Ifølge øjenvidner blev den unge mand tvunget til at tage tøjet af politiet ved et checkpoint og verbalt angrebet, hvorefter han løb væk.

Til Dihaber News Agency, siger den unge mands bror Ferhat Kurkut, at “politiet pegede på ham med deres geværer, mens han fortalte dem, at han ikke havde noget på sig.” Derefter blev han skudt af ordensmagten.

De tyrkiske myndigheder derimod siger, at Kurkut blev dræbt på mistanke om, at han var en selvmordsbomber.

“Jeg har en bombe i min taske og jeg vil dræbe jer alle,” skulle Kurkut have sagt ifølge tyrkerne.

Det stiller parlamentarikeren Sezgin Tanrikulu spørgsmålstegn ved. Han henviser til, at optagelser ikke viser Kurkut have nogen taske.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer