Borgmesteren af den store kurdiske by, Diyarbekir, Osman Baydemir bliver af en tyrkisk anklager krævet idømt ti års fængsel for ”medlemskab af en terrororganisation”.

Baggrunden er en 16-årig afhopper fra PKK, der hævder, at ”Jeg tog op i bjergene og fik penge af borgmesteren af Diyarbekir, Osman Baydemir.”

Den 16-årige unge mand overgav sig for fire måneder til de tyrkiske sikkerhedsstyrker i byen Silopi i provinsen Şırnak.

”Jeg fortalte Osman Baydemir, at jeg ville tilslutte mig PKK, men at jeg ikke havde penge. Vi spurgte om han ikke kunne hjælpe os. Han bad os vente ved siden af sekretæren. Senere fik vi en kuvert med 600 lira fra hans sekretær.”

Osman Baydemir selv afviser anklagerne og mener, at der er tale om ”grundløse påstande, der har til formål at miskreditere”.

”Jeg vil gerne understrege, at det kurdiske problem ikke løses ved, at mennesker tager op i bjergene og bliver bevæbnede, men at de på en ærefuld måde kan blive afvæbnet. At sende et barn op i bjergene, give det et våben i hånden eller at opfordre til det er forkert,” siger Osman Baydemir.

PKK står på EU og Nato’s terrorlister.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer