“For os er deres mentale, fysiske og åndelige sundhed overordnet alt andet.”

Advokater har besøgt den fængslede leder af Kurdistans Arbejderparti (PKK), Abdullah Öcalan. Det er første gang i otte år, at advokaterne har mødtes med ham. Ved et pressemøde på Taksim Hill Otel i Istanbul læste tre advokater, Faik Özgür Erol, Newroz Uysal og Rezan Sarıca, er erklæring op fra PKK-lederen.

I brevet fra Öcalan og tre medfanger Hamili Yildirim, Ömer Hayri Konar og Veysi Aktas, opfordrer de til at løse kurdernes spørgsmål i Syrien indenfor rammerne af landets “territoriale integritet” og med “lokal demokrati” for de millioner af syriske kurdere. Samtidig bør man “tage højde for Tyrkiets følsomhed,” hedder det i brevet.

I forsøget på at finde en løsning, bør parterne “holde sig væk fra voldskulturen” og der er brug for “en demokratisk forhandlingsmetode”.

PKK-lederen kommer også ind på den igangværende sultestrejke i fængslerne – hvor flere fanger, anført af politikeren Leyla Güven sultestrejker i protest mod isolationen af Öcalan. Her understreger Öcalan og de tre fanger, at han har “respekt” for de sultestrejkende, men kommer samtidig med en appel:

“Vi vil understrege, at de ikke bør tage skridt, der bringer deres sundhedsmæssige tilstand i fare og som kan resultere i dødsfald. For os er deres mentale, fysiske og åndelige sundhed overordnet alt andet.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer