Forældre hævder, at deres børn er blevet kidnappet af PKK. Organisationen selv benægter og Abdullah Öcalan erklærer, at de der ufrivilligt opholder sig i bjergene, skal sendes tilbage til deres familier. Fader til 15-årig forsvundet dreng jubler.

Arkivfoto

Ifølge tyrkiske medier, har Abdullah Öcalan, den fængslede leder af Kurdistans Arbejderparti (PKK) sagt til en besøgende delegation fra det pro-kurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP), at mindreårige, som ifølge forældrene skulle være blevet rekrutteret af den kurdiske organisation, skal holdes væk fra våben og farlige områder.

Kurdiske forældre har iscenesat sit-in demonstrationer i Diyarbekir i det sydøstlige Tyrkiet/Nordkurdistan, hvor de bad de lokale myndigheder, tyrkiske embedsmænd og PKK om at forklare deres børns skæbne. De hævder, at deres sønner under en udendørs picnic forsvandt og blev “taget til bjergene” af PKK-guerillaer.

Nu siger PKK-lederen Öcalan, at familierne til de børn skal have lov til at komme og besøge deres børn i Qandil-bjergene i det nordlige Irak/Sydkurdistan, og at de PKK guerillaer, der ikke ønsker det, skal sendes hjem.

Nyheden blev modtaget med glæde af Selami Eren. Hans 15-årige søn, Firat, forsvandt i Diyarbekir i sidste måned.

“Det er en meget god og vigtig udvikling for os. Vi håber snart at se Firat igen,” siger Eren i et interview.

En anden glad person er Abdurrahim Ay, formand for Diyarbekir-afdelingen af ​​Mazlum-Der, en tyrkisk islamisk forening for menneskerettigheder. Han har fulgt sagen fra starten og har modtaget henvendelser fra bekymrede forældre.

“Det er gode nyheder fra Öcalan. Vi har altid sagt, at PKK skal sikre børnenes tilbagevenden i henhold til internationale konventioner. Snart håber vi, det vil blive løst, så forældrene kan blive genforenet med deres børn,” siger Abdurrahim Ay.

Blandt dem, der beskylder PKK for at kidnappe børnene, er den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan, der beder de pro-kurdiske partier om at arbejde for frigivelse af børnene.

“Hey BDP, HDP, hvor er I? Gå ud og find disse børn … I kender udmærket deres adresser,” sagde Erdogan.

PKK har dog afvist familiernes beskyldninger som propaganda.

“PKK vil ikke bruge mindreårige til krig,” skriver PKK i en erklæring offentliggjort på Firatnews.

“Enhver involveret i PKK gør det frivilligt,” hedder det i erklæringen. “Det ville være umuligt for os at tvinge nogen til at være her mod deres vilje.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer