PKKs leder Abdullah Öcalan indtager en af pladserne i det amerikanske magasin Time’s liste over verdens mest indflydelsesrige 100 personer.

Står det til det amerikanske magasin Time, er Abdullah Öcalan blandt verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden. Han dannede i 1978 Kurdistans Arbejderparti (PKK) og seks år senere startede partiets væbnede kamp

For 3 uger siden erklærede Öcalan så våbenhvile og tilbagetrækning af væbnede styrker.

Se hele listen her

På listen er også lederen af den islamiske bevægelse Gülen, nemlig Fethullah Gülen, at finde. 

Prædikanten Fethullah Gülens bevægelse får mere og mere indflydelse i Tyrkiet og verden, mener kritikere. Den prominente tyrkiske journalist Ahmet Sik blev anholdt, da han skrev en ikke-udgivet bog ”Imamens hær”, hvori han fremførte, at Gülen-sympatisører har infiltreret Tyrkiets politistyrke.

Fethullah Gülen blev i 1938 født i Erzurum i Østtyrkiet og var stærkt påvirket af datidens kamp mod kommunisme, som de religiøse kritiserede for deres ateisme. Han støttede derfor militærkuppet i 1980 med henvisning til, at landet stod overfor en kommunistisk fare. Senere formåede Gülen at opbygge, hvad iagttagere har kaldt et af verdens største sunnimuslimske netværker. Således råder Gülen over hundredvis af skoler, højere læreanstalter, hospitaler, aviser og tv-stationer verden over.

Siden 1999 har Gülen boet i USA og kan ikke vende tilbage til sit hjemland på grund af anklager om at ville omstyrte Tyrkiets sekulære fundament.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer