Öcalan siger: “Kurderne har ikke brug for krig og blodsudgydelse. Kurderne har brug for fred og enhed.”

Foto: Deniz Serinci

For nogle dage siden fik den fængslede PKK-leder Abdullah Öcalan lov at tale med sin familie i telefon. Hans bror Mehmet Öcalan siger til Mesopotamia Agency, at PKK-lederen skulle have sagt, at hans “sundhedstilstand er god”.

Stifteren af PKK skulle herefter have opfordret til at forny aftalen mellem PKK og Kurdistans Demokratiske Parti (KDP) fra 1983, hvor parterne blev enige om at samarbejde og forhindre kurdisk-kurdiske konflikter.

For tiden er der en konflikt mellem KDP og PKK om området Zînî Wertê i irakisk Kurdistan, som begge parter gør krav på. Tidligere tilhørte området Kurdistans Patriotiske Union (PUK)

Hertil siger den fængslede Öcalan:

”Det er en politik, hvor kurdere bekæmper kurdere. Kurderne har ingen interesse i dette. Det gavner heller ikke befolkningen i Tyrkiet. Kurderne bør stå sammen. Bare kurderne var forenede i 40 år.

Dem, der bor der, er kurdere. Hvis der bliver udgydt blod, vil ingen kunne komme ud af det. Det er min besked til både Qendîl (PKKs hovedkvarter, red) og den regionale regering (i irakisk Kurdistan, red). Det er også min besked til Barzanî- og Talabanî-familien. Kurderne har ikke brug for krig og blodsudgydelse. De har brug for fred og enhed.”

Udover Öcalan fik de øvrige fanger på İmralı-øen, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım og Veysi Aktaş, også mulighed for at ringe til deres familier og tale med dem.

Öcalan har siden 1999 siddet i tyrkisk fængsel, livstidsdømt for landsforræderi og separatisme.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer