Fremover skriver kvinder for kvinder i det kurdiske magasin Zhin (Jin), der udkommer i Silêmanî i Sydkurdistan/Nordirak.

Historier om kvindelige, kurdiske krigere, der kæmper mod Islamisk Stat, IS eller er blevet taget til fange af IS, vil fremover være at finde i magasinet Zhin, som betyder ’kvinde’ på kurdisk.

Det udkommer på tryk på kurdisk med arabiske bogstaver og får støtte fra den danskbaserede organisation International Media Support (IMS).

Magasinet består af kvindelige ansatte, nogle lokale fra Silêmanî, andre er kurdiske kvinder fra Europa. Især fokuserer Zhin på kvinder i alderen 18 til 40, med historier, der er relevante for deres daglige liv, og med oplysninger af særlig interesse for kvinder, som ellers ikke er tilgængelig i irakisk Kurdistan.

IMS skriver, at Zhins mål er at ”gøre kvinder bevidste i området om deres rettigheder og valg, og styrke deres muligheder for at påvirke deres rolle i et samfund, hvor kvinder ofte ikke er særligt synlige i medier, politik eller i den økonomiske sektor.”

Til Journalisten siger programleder for IMS i Irak, Osama Al-Habahbeh, at magasinet kan være med til at ændre synet på kurdiske kvinder internt i de kurdiske samfund. Han anerkender dog, at det er en lang proces.

”Men vi har valgt at starte processen, mens der er et momentum. Vi peger på, at kvinder kan være andet end det svage led, som enten står i køkkenet eller føder børn, for det er sådan, mange kvinder opfatter deres position i samfundet. Det er vigtigt at give dem en ny selvtillid,” siger Osama Al-Habahbeh.

Følg Zhin på Facebook

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer