Gazi Pekers søster og far supplerer med deres stemmer i nyt album.

Den dansk-kurdiske musiker Gazi Peker er igen aktuel med et digitalt album, “Kurdish requiem”.

Albummet indeholder klassiske kurdiske folkesange, som er blevet sunget i generationer, især af kvinder som samles til begravelser, når de mister nogle af deres mandlige familiemedlemmer.

“Jeg har selv været vidne til disse sange, som der er blevet sunget og grædt til på tæt hold gennem min opvækst,” fortæller Gazi Peker. “Følelserne bag sangene og kvinders brug af disse, har inspireret mig til at lave dette album, hvor jeg fusioner ældre folkesange med nyt gennem 8 sange.”

Blandt de otte sange er der også flere instrumentale sange. Andre gange supplerer andre med deres stemmer, eksempelvis Gazi Pekers far og søster. Derudover medvirker dansk-kurderen June Kaya i sangen “Longing 4 home”.

Gazi Peker stammer fra Bulduk, Konya i det centrale Tyrkiet. Han udgav i 2008 sin debut-cd med navnet “Kismet”. Et af numrene fra Kismet var i 2009 nomineret af World Music Denmark, som Årets Track.  Han har arbejdet som dj i snart 30 år overalt i Danmark og i udlandet.

Musikeren formår med nyt album alt i alt at skabe et vellykket mix mellem traditionel kurdisk musik og vestlig musik. Det ses især med sangen “Kurdish requiem”, der kan appellere til både kurderen og danskeren.

5 stjerner

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer