Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD) opfordrer til, at kurdisk bliver officielt samt undervisningssprog i Tyrkiet.

I en sprogkampagne, der støttes af Platforma Zimanê Kurdî og Tora Ziman û Çanda Kurdî, samt de politiske partier HDP, PAK, PÎA, PDK-B, KKP, PSK, PA og DBP hedder det:

“Vores modersmål bærer folks/nationers ære og identitet, altså vores fælles arv og eksistens. Den dominerende politik i alle dele af Mellemøsten har frataget kurderne deres legitime ret til et modersmål i næsten hundrede år.  Man har forsøgt at benægte kurdernes særlige sprog og kultur.

Den dag idag forsøger man i hele Mellemøsten at assimilere kurderne til andre sprog og folkeslag.

Vort ønske er at kurdisk skal have officiel juridisk bindende status, således at det kan anvendes i statslige og kommunale institutioner, samt anvendes som undervisningssprog på alle niveauer. Det betyder at det kurdiske sprog skal indgå som et naturligt element alle stede i uddannelsessystemet, fra børnehaven til universitetet. Vi ønsker at enhver borger der måtte ønske det, kan tage sin uddannelse på sit modersmål. Vi kræver at disse rettigheder garanteres i forfatningen.

Vi der nedenunder underskriver med angivelse af fulde navn støtter og kræver at det kurdiske sprog anerkendes som officielt sprog og som uddannelsessprog.”

Se video

Kommentér via Facebook

kommentarer