Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark (SKFD) opfordrer til, at kurdisk bliver officielt samt undervisningssprog i Tyrkiet.

I en sprogkampagne, der støttes af Platforma Zimanê Kurdî og Tora Ziman û Çanda Kurdî, samt de politiske partier HDP, PAK, PÎA, PDK-B, KKP, PSK, PA og DBP hedder det:

“Vores modersmål bærer folks/nationers ære og identitet, altså vores fælles arv og eksistens. Den dominerende politik i alle dele af Mellemøsten har frataget kurderne deres legitime ret til et modersmål i næsten hundrede år.  Man har forsøgt at benægte kurdernes særlige sprog og kultur.

Den dag idag forsøger man i hele Mellemøsten at assimilere kurderne til andre sprog og folkeslag.

Vort ønske er at kurdisk skal have officiel juridisk bindende status, således at det kan anvendes i statslige og kommunale institutioner, samt anvendes som undervisningssprog på alle niveauer. Det betyder at det kurdiske sprog skal indgå som et naturligt element alle stede i uddannelsessystemet, fra børnehaven til universitetet. Vi ønsker at enhver borger der måtte ønske det, kan tage sin uddannelse på sit modersmål. Vi kræver at disse rettigheder garanteres i forfatningen.

Vi der nedenunder underskriver med angivelse af fulde navn støtter og kræver at det kurdiske sprog anerkendes som officielt sprog og som uddannelsessprog.”

Se video

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer