Hvis kurderne er forenede, kan de opnå flere resultater, mener Vorya Mallak.

Af Deniz Serinci

Efter Tyrkiets invasion af syrisk Kurdistan er flere kurdiske partier og grupper i Danmark gået sammen om at danne en fælles platform.

Vorya Mallak

Vorya Mallak

“Kurdistans Støtteplatform for Rojava” omfatter 12 partier og grupper fra alle fire dele af Kurdistan og mødtes i tirsdags. De blev enige om otte principper, som danner et grundlag for arbejdet.

“Den 9. oktober iværksætte det fascistiske tyrkiske regime et overgreb på Vestkurdistan med det formål at tilintetgøre selvstyrets tilblivelse,” skriver platformen på Facebook.”Som reaktion på dette, følte vi et ansvar.”

30-årige Vorya Mallak sidder i bestyrelsen for platformen. Derudover er han en af talsmændene for Kurdistans Demokratiske Parti (PDK)-Iran, der kæmper for selvstyre for Irans kurdiske mindretal. Til Jiyan.dk siger Vorya Mallak:

“Vi prøver at samle vores styrke i én fælles platform, hvor vi alle kan være. For et af betingelserne for at opnå vores nationale krav som kurdere er, at vi først skaber intern enhed.”

Hvis kurderne er forenede, kan de opnå flere resultater, både i forhold til det danske diplomati og offentligheden, mener Vorya Mallak.

“Hvis vi ikke har enhed, så kan vi ikke gøre modstand mod fjenden og dermed bliver vi svagere.”

Lige nu planlægger platformen at arrangere ugentlige møder og sende nødhjælp ned til syrisk Kurdistan.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer