En af verdens mest populære skydespil-serier, Call of Duty vil i næste udgave være inspireret af YPJ, der bekæmpede IS.

Foto: Wikimedia Commons

En af verdens mest populære skydespil-serier, Call of Duty vil i næste udgave være inspireret af de kurdiske krigere fra Kvindernes Forsvarsenheder (YPJ), der bekæmpede Islamisk Stat (IS).

Den nye “Call of Duty: Modern Warfare”, der udkommer den 25. oktober for Xbox One, PlayStation 4 og PC’er, vil have en figur ved navn Farah Karim. Hende beskriver den amerikanske avis Los Angeles Times som “en mellemøstlig kvinde og kamperfaren kriger, der siden barndommen har kæmpet for at overleve.”

I spillet kæmper Farah Karim mod russiske soldater i det fiktive mellemøstlige land Urzikstan. Ifølge spillets manuskriptforfatter Taylor Kurosaki er det hele inspireret af YPJs krig mod IS. Det fortæller han til Hollywood Reporter:

“Vi researchede meget specifik på en gruppe militssoldater, kendt som YPJ …. Disse kvinder er så utroligt modstandsdygtige og modige, at de drager ud på en slagmark, hvor fjenden går specifik efter dem.”

De kurdiske kvinder har tidligere inspireret i Vesten. Den skandinaviske tøjgigant H&M lancerede i efteråret 2014 en buksedragt, der i høj grad lignede de kurdiske uniformer. Også Air France Magazines forside var præget af dragter, der til forveksling lignede kvindernes uniformer.

Læs mere på Los Angeles Times her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer