28-årig Erol Can fra Oslo, med rødder i Konya, er blevet dræbt i kamp mod IS i Kobanê. Hans familie siger: ”Vi er stolte over, at han kæmpede for menneskeheden. Han er vores helt.”

Foto: Privatfoto

Erol Can havde tilsluttet sig Kurdistans Arbejderparti (PKK) i kampen mod Islamisk Stat (IS) i byen Kobanê og døde her, oplyser hans familie ifølge ABC Nyheter.

Can rejste til Syrien i begyndelsen af august i år for at kæmpe side om side med den kurdiske PKK og YPG (Folkets Forsvarsbrigader) i det nordlige Syrien mod IS.

Familien er i øjeblikket bosat i Tyrkiet og en nær ven af familien bekræfter overfor ABC Nyheter, at den afdøde bliver begravet i den tyrkiske by Konya onsdag.

Talsmanden for familien, Andam Aso Aziz, siger, at Can var en ”stor mand”.

”Det der motiverede ham, var, at han havde en tro på menneskeheden. Han vidste, at hans folk var i fare, og det motiverede ham til at tage ned og beskytte dem,” siger han til norsk TV2.

”Det er meget svært at miste et familiemedlem, men vi er stolte over, at han kæmpede for menneskeheden. Han er vores helt,” tilføjer han.

Ifølge kilder, blev manden dræbt i kampene i Kobanê nylig. De norske myndigheder kan ikke bekræfte noget.

”Vi har ingen oplysninger om dette fra Syrien,” siger presseansvarlig Veslemøy Salvesen fra Norges udenrigsministerium til ABC Nyheter.

Politiet Sikkerhedstjeneste (PST) vil ikke kommentere sagen.

Ifølge ABC Nyheter’s oplysninger der i det sidste år registreret en stigning i antallet af personer, der rejser fra Norge for at deltage i borgerkrigen i Syrien og joine YPG. YPG har tætte bånd til PKK, som både Tyrkiet, USA, EU og NATO har sat på listen over terrororganisationer.

Ifølge PST har mindst 60 mennesker rejst til Syrien fra Norge. Nogle er vendt tilbage, men de fleste er stadig i det krigshærgede land.

Læs mere på tv2.no og abcnyheter.no

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer