Tyrkiet har forbedret dets politik overfor kurderne og den proces må fortsætte, siger den amerikanske teoretiker Noam Chomsky.

Af Deniz Berxwedan Serinci

Gennem sin deltagelse i det 7. møde for tankefrihed i den tyrkiske storby Istanbul, sagde den verdenskendte amerikanske lingvist og politisk teoretiker Noam Chomsky, at “den frie tanke er stadig et problem i nogle lande, der kalder sig selv demokrati.”

Noam Chomsky erkendte, at Tyrkiet har ændret dets kurderpolitik:

“Tyrkiet har taget væsentlige skridt for at løse det kurdiske spørgsmål”, og opfordrede Ankara til at “fortsætte sin demokratiske åbenhed over for kurderne.”

Ifølge Noam Chomsky oplever “Tyrkiet en god udvikling på det seneste, hvor der er en TV-station, der sender det kurdiske sprog.”

Samtidig opfordrer han til, at den tyrkiske regering fortsætter processen og giver kurderne deres kulturelle rettigheder og sikrer, at de der måtte flygte fra deres nedbrændte landsbyer i 1990’erne kan vende tilbage.

“Det kurdiske spørgsmål blev et internationalt spørgsmål, fordi kurderne findes i Irak, Syrien, Tyrkiet og Iran. Det er nødvendigt at finde en regional løsning på det kurdiske spørgsmål”, mener Chomsky.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer