Tyrkisk moské i Odense delte et opslag, der støttede Tyrkiets offensiv i de kurdiske områder i Syrien og lovede syndsforladelse og guddommelig hjælp til dem, der drager i krig.

Af Deniz Serinci

Arkivfoto

Den tyrkiske moské i Odense, Selimiye Moskeen, delte igår et opslag fra det tyrkiske religionsministerium, Diyanet, på moskeens Facebook-side, hvor det støtter den igangværende tyrkiske offensiv i de kurdiske områder i Syrien.

Moskeen henviste i opslaget til et hashtag for navnet på den tyrkiske offensiv, “Operation Fredskilde”. Der stod i opslaget “Må Allah hjælpe dig til en glorværdig sejr”. Den konkrete Koran-vers, kapitel 48, vers 2-3 lover syndsforladelse til dem, der kæmper for Allah og bruges ofte af jihadister, der drager i krig i Syrien.

“Gud ville tilgive dig, hvad du tidligere har begået af synd…Gud ville yde dig en mægtig hjælp,” står der i verset.

Moskéen har igen fjernet opslaget efter, at avisen Berlingske har kontaktet Firat Kandemir, der på moskeens hjemmeside og på sin Facebook-profil står opført som bestyrelsesmedlem.

Kandemir erkender over avisen, at det var ham, som delte opslaget på moskeens hjemmeside. Han erkender, at det var en fejl.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer