Organisationen Fredsmødre lancerer en 3-dags sultestrejke som støtte til PKK og PAJK-fangere, der siden d. 12. september har sultestrejket på ubestemt tid.  

Af Rojda Kara

Siirt FredsMødre Initiativet starter en 3-dags sultestrejke for de kurdiske politiske fanger. Hediye Özer udtaler følgende på vegne af Freds Mødre:

“Vi, som Freds Mødre Initiativ, fordømmer den isolation, som er blevet påført over PKK-lederen Abdullah Öcalan i mere end et år. Vi støtter de handlinger, som begyndte at tvinge regeringen til “øjeblikkeligt og uden betingelser”, at give omstændighederne for Kurdistans Arbejderpartis (PKK) leder, Abdullah Öcalan, frihed, sundhed og sikkerhed, løfte de forbud og forhindringer der er for det kurdiske sprog, og opfylde de demokratiske rettigheder for det kurdiske folk. Kun med den respekt og møde disse kræver en permanent fred vil være mulig. De militære og politiske operationer skal bringes til ophør øjeblikkeligt”.

Kun med respekt og med permanent fred til disse krav vil det være muligt. De militære og politiske operationer bør ophøres øjeblikkeligt, tilføjer Hediye Özer.

“Vi fra Freds Mødre initiativ, råber op og kalder alle kurderne fra alle 4 dele af Kurdistan til at stå frem overfor modstanden. De mennesker der har samvittigheden til det, bør stå frem og eje modstanden. Som følgeskab af denne forklaring, står Freds Mødre Initiativet frem og lancerer en 3-dags sultestrejke i Siirt, BDP Siirt provins.

Kilde: http://www.diclehaber.com/2/1002/viewNews/326799

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer