Den kurdiske aktivist Atta Nasiri siger, at han efter fem års utrættelig indsats har overbevist de østrigske myndigheder om at bygge et mindesmærke for iransk kurdiske leder Dr. Abdul Rahman Ghassemlou, som blev myrdet i Wien af iranske agenter.

“Den østrigske regering har konsekvent afvist min anmodning, fordi de sagde, de var på god fod med Iran og ønsker at bevare det som sådan,” siger Nasiri.

Han sagde, at hans gennembrud kom, da han sendte en anmodning om et mindesmærke til den østrigske præsident.

“Præsidenten svarede, at Ghassemlou var vores ven, og han ville gøre alt, hvad han kunne,” siger Nasiri.

Ghassemlou er tidligere formand for PDKI, Kurdistans Demokratiske Parti-Iran.

Nasiri, der selv er tidligere medlem af PDKI, sagde, at den iranske regering har presset hans familie i Iran for at tvinge ham til at opgive tanken om mindesmærket.

Ghassemlou blev dræbt af iranske agenter i Wien i 1989. Den kurdiske leder og hans to medarbejdere skulle mødes med en iransk delegation i en lejlighed i Wien den 13. juli 1989. Den iranske delegation, som havde våben i deres tasker. trak våbnene frem og begyndte med at skyde på Ghassemlou og de andre midt i mødet.

Østrigsk politi arresterede de to gerningsmænd, der blev afsløret som iranske diplomater tilknyttet den iranske ambassade i Wien. Herefter lod østrigerne de to iranere flyve hjem til Iran.

Årsagen var officielt deres diplomatiske immunitet, uofficielt menes der at have været iranske trusler om repressalier mod østrigske statsborgere i Iran på spil.

EKURD.NET & JIYAN.DK

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer