“Kurdernes rettigheder skal sikres i den syriske forfatning,” siger Mezlûm Ebdî, general for Syriens Demokratiske Styrker (SDF).

Mezlûm Ebdî, general for Syriens Demokratiske Styrker (SDF), løfter i et langt interview med den kurdiske tv-station Rûdaw sløret for kurdernes møder med Rusland, Assad-regimet og jagten på IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Interviewet er blevet foretaget af Rûdaws journalist Roj Eli Zalla. Her er uddrag af interviewet, hvor følgende er Mezlûm Ebdîs udtalelser:

”Vi kræver, at denne administration [det kurdiske selvstyre i det nordøstlige Syrien] bliver accepteret som en del af Syriens administration i den syriske forfatning. Vi har ikke noget imod at blive indlemmet i den syriske hær, men SDF skal have en særlig status i den syriske hær. Det kurdiske spørgsmål er et væsentligt spørgsmål, og kurdernes rettigheder skal sikres i den syriske forfatning.

Den syriske regering har dog en anden holdning. De er med på, at SDF bliver indlemmet i den syriske hær, men uden at SDF får en særlig status. De foretrækker, at vores soldater slutter sig til dem. Det afviser vi.

Kurdiske områder er Kurdistan

Der er kurdere og der er kurdiske områder. Det skal den syriske regering acceptere. De kan ikke sige, at kurderne findes, men ikke har noget land. Der er områder, der for det meste er befolket af kurdere. Der er områder, hvor kurderne udgør 90 procent af befolkningen. Det er kurdiske områder, og det hedder Kurdistan.

Vi forhindrede Syriens opløsning

At den syriske regering ikke er gået i opløsning, skyldes vores møder med regeringen. Tilstedeværelsen af SDF og den kurdiske frihedsbevægelse i det vestlige Kurdistan [Rojava] og hele Syrien var en af hovedårsagerne til, at Syrien er her i dag, og det forhindrede terrorister og modstandere fra udlandet i at opnå deres mål.

“Et enkelt ’angreb dem ikke’ fra Trump til Erdogan vil stoppe angrebet.”

USA bør bruge pres på tyrkerne og fortælle dem, at de ikke skal angribe. Et enkelt ’angreb dem ikke’ fra Trump til Erdogan vil stoppe angrebet. USA ønskede dog ikke at skade deres forbindelser til Tyrkiet. Mellem kurderne og tyrkerne, valgte de Tyrkiet.

For nylig mødtes vi med alle kurdiske partier i Rojava. Vi opfordrer de syrisk-kurdiske politiske partier til at skabe enhed, til at støtte SDF, så vi kan kæmpe sammen og opnå succes for vores folk. Alle partiernes holdninger var positivt.

Irakisk-kurdisk boykot gør os stolte

Befolkningen i det sydlige Kurdistan (Irak) i alle byer gik ud for at støtte SDF mod den tyrkiske invasion. De boykottede de tyrkiske produkter. Det gør os stolte. Det sydlige Kurdistan kan spille en rolle i forhold til at skabe enhed i det vestlige Kurdistan (Rojava), især præsident [Masoud] Barzanî.

Vi håber, at administrationen i det sydlige Kurdistan, især præsident Barzani, kan bidrage til at skabe enhed for de kurdiske politiske partier i Rojava. Det vil gøre, at vores modstand kan blive stærkere, så vi kan fjerne truslerne mod vores folk og få vores rettigheder.

IS-leder Baghdadis død

Det var en fælles operation, hvor hverken vi eller USA kunne have gjort det alene. Vi vidste godt, hvor Abu Bakr Al-Baghdadi befandt sig og hvor hans hus lå. Men for at fange ham havde vi brug for en stor hær som den amerikanske. Derfor havde operationen ikke være mulig uden USA.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer