Menneskerettighedsorganisation i Amed afviser, at der er tale om tvang i sagen om forsvundne børn, der menes at opholde sig hos PKK. Formand Abdurrahim Ay og politikeren Altan Tan har udtalt sig til Jiyan.dk – læs mere.

Foto: Ramazan Moray

Flere forældre leder efter deres forældre i det sydøstlige Tyrkiet/Nordkurdistan, hvor de hævder, at Kurdistans Arbejderparti (PKK) har kidnappet deres kære. Kurdiske politikere, PKK selv og landets premierminister Tayyib Erdogan er nu gået ind i sagen.

Familierne til de forsvundne børn får støtte fra den kurdiske lokalpolitiker Ramazan Moray, et medlem af centralkomiteen for Rettigheds- og Frihedspartiet (HAK-PAR), der er kendt for dets uenighed med PKK.

“Børnene har ikke kapacitet til at tænke over resultaterne af deres handlinger. De er blevet hjernevasket til at tage op i bjergene og ikke ved, hvad de gør. PKK bør i henhold til internationale konventioner sende børnene tilbage til deres familier,” siger Moray til Jiyan.dk.

Abdurrahim Ay, formand for Diyarbekir-afdelingen af ​​den landsdækkende Mazlum -Der, en tyrkisk islamisk forening for menneskerettigheder, at de har modtaget 11 henvendelser fra bekymrede forældre til forsvundne børn, hvoraf kun den ene forælder siger, at hendes barn er blevet direkte “kidnappet af PKK”. Resten har selv tilslutte sig den kurdiske gruppe.

“Ud af de 11 sager, er der 4 børn mellem 14 og 16 år. Vi kræver, at PKK holder de unge væk fra væbnet kamp og sender dem tilbage til deres familier,” siger Ay til Jiyan.dk.

Altan Tan, en parlamentariker fra HDP, påpeger, at historierne om kidnapning af børn er påstande.

“Om det er rigtigt eller forkert, ved vi ikke. Men hvis der er nogen mindreårige i bjergene, under 18 år, så PKK bør naturligvis sende dem tilbage til deres familier og forebygge, at nye mindreårige kommer og deltager i gruppen,” siger Tan til Jiyan.dk.

BDP’s leder Selahattin Demirtas og Diyarbekir medborgmester Firat Anli mødtes for nogle dage siden med familierne til de forsvundne børn.

Ifølge de tyrkiske medier lovede Demirtas at drøfte de mindreårige med PKKs lederskab i Qandil i det nordlige Irak/Sydkurdistan og Imrali-øen, hvor lederen Abdullah Öcalan er fængslet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer