Læs hele Masoud Barzani’s tale til nationen efter, at irakiske styrker igår overtog Kirkuk fra kurdiske styrker.

Gennem historien er den kurdiske nation blevet truet og undertrykt og har fået krænket sine rettigheder. I historien har den kurdiske nation forsvaret sin identitet, været udsat for folkedrab og massakrer. Allersenest var det de barbariske angreb, begået af IS-terrorister mod Kurdistan og folkemordet mod de kurdiske ezidier. Alligevel har Kurdistans nation altid søgt efter fredelige løsninger, og vi har aldrig ønsket at kæmpe. Tværtimod blev vi tvunget til kamp, og vi har gjort alle forsøg på at finde fredelige løsninger for vores eksistens og for at nå vores mål. Vores hovedmål har altid været at sikre sikkerhed og rettigheder for den kurdiske nation.

Kære borgere;

Det, der skete i Kirkuk by var resultatet af ensidige beslutninger, taget af nogle personer inden for et bestemt internt politisk parti i Kurdistan. Det førte til, at Peshmerga-styrkerne trak sig ud, som det blev set. Som følge af tilbagetrækningen blev grænsen mellem Hewlêr og Bagdad, der eksisterede før Mosul-operationen – som startede den 17. oktober 2016 – blevet grundlaget for forståelsen for mekanismen til at udstationere irakiske og kurdiske regionstyrker.

Vi forsikrer det kurdiske folk om, at vi gør vores bedste for at bevare de ting, vi har opnået, samt befolkningens sikkerhed og styrke.

Og nu opfordrer vi til at bevare den kurdiske nation og de politiske partiers enhed og modstandsdygtighed. Jeg opfordrer medierne til at håndtere den svære situation i Kurdistan og Irak med et patriotisk og nationalt ansvar.

Til den stærke nation i Kurdistan, de loyale mennesker og frivillige, de modige Peshmerga, de ærefulde martyrfamilier, der har og fortsætter med at udgyde deres blod på Kurdistans frihedsvej, de høje røster for Kurdistans uafhængighed, som I sendte til alle nationer og hele verden, vil ikke gå til spilde nu eller nogensinde.

Kurdistans nation med de modiges styrke vil før eller siden opnå sine retfærdige og hellige mål. I dag er dagen, hvor vi skal tro på enheden og styrken hos vores folk.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer