Hussein Abdo Abbas har fået en dom på fængsel på livsstid for drab på konen Huda Ahmad og deres niårige søn Azad i Kobanî.

Foto: إذاعة مشته نور

Den 56-årige syriske kurder Hussein Abdo Abbas dræbte den 22. februar 2020 sin kone, den 27-årige Huda Ahmad og deres niårige søn Azad i byen Kobanî i Syrien med talrige slag med sten mod deres ansigter.

Nu har drabsmanden ifølge det lokale syrisk-kurdiske medie إذاعة مشته نور fået en livstidsdom plus at han skal betale en bøde på 30 mio. syriske lira i erstatning til Hudas familie og deres fire børn.

Dommen faldt ved en såkaldt ”åben domstol” med 57 mennesker til stede i byen Kobanî.

Billeder fra dommen

 

Hussein Abdo Abbas boede i Langeskov sammen med den etnisk arabiske 26-årige Huda Ahmad, der stammer fra ash-Shadadi i Syrien, samt deres tre børn; sønnen Azad Abbas og to tvillingedøtre på snart fire år. Huda kom til Danmark i 2015 og startede på en frisøruddannelse i Odense.

I februar 2020 tog familien så på besøg i Syrien. Lørdag den 22. februar dræbte Hussein Abdo Abbas sin kone og sønnen Azad med talrige slag med sten mod deres ansigter. Derefter gemte familiefaren ligene væk i en skov i Kobanî, før han overgav sig til de kurdiske sikkerhedsstyrker.

Inden afrejsen boede gerningsmanden i Nyborg Kommune, hvor han søgte om såkaldt repatrieringsstøtte. Det er en støtteordning, hvor udlændinge der rejser permanent hjem, får økonomisk støtte af den danske stat.

En uge inden drabet, fik Hussein Abdo Abbas udbetalt den første rate på 100.000 kroner, ifølge dokumenter fra Nyborg Kommune, som Kristeligt Dagblad har set. Derudover får han yderligere 100.000 kroner til februar 2021. I alt vil han have modtaget 215.000 kroner af staten.

Pengene skal blandt andet dække medicin, nyt pas, flybilletter og udgifter til transport.

Kristeligt Dagblad har spurgt Udlændinge- og Integrationsministeriet, som svarer, at repatrieringsloven ikke tager højde for, at en udlænding straffes for kriminalitet i hjemlandet.

”Repatrieringsloven giver således ikke mulighed for at standse udbetaling af anden rate af repatrieringsstøtten i tilfælde, hvor der begås kriminalitet i hjemlandet efter repatriering,” svarer ministeriet.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer