Først blev Zarok TV lukket. Nu genåbner den.

Den kurdiske børnekanal Zarok TV, der sender tegnefilm og sange, begyndte i går at gensende efter to måneders lukning.

Zarok TVs ejer Behcet Sevim bekræfter, at kanalen genstarter dens udsendelser, efter at de tyrkiske myndigheder havde lukket ned på kanalen.

Sevim siger, at Zarok TV vil fortsætte med udsende udelukkende på de kurdiske dialekter zazakî, soranî og kurmancî, selvom de tyrkiske myndigheder har krævet, at 40% af dets indhold skal være på tyrkisk.

I oktober lukkede de tyrkiske myndigheder med udgangspunkt i lovdekret nr 668, KHK, 12 tv-kanaler og 11 radiostationer.

Forinden havde Türksat, Tyrkiets kommunikationssatellitoperatør, fjernet en del kurdiske kanaler, såsom Azadî TV, Denge TV, Jiyan TV, Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, og Zarok TV som led i den undtagelsestilstand, der blev indført i Tyrkiet efter kupforsøget den 15. juli.

Steven M. Ellis fra Det Internationale Presseinstitut (IPI) mente, at Tyrkiets regering “misbruger dets legitime behov for at retsforfølge de faktiske kupmagerne bag kupforsøget til at konsolidere magten, kvæle uafhængige medier og kvæle uenighed.”

De tyrkiske myndigheder derimod henviste til, at medierne ifølge dem spredte propaganda til fordel for de formodede bagmænd bag kupforsøget i juli, nemlig Fethullah Gülens organisation, eller PKK, der står på EU’s terrorliste. Men Zarok TV er kendt for slet ikke at være politisk.

Se video fra Zarok TV

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer