Enhedslisten hasteindkalder udenrigsminister Martin Lidegaard i samråd om Kobanê.

Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen, kræver handling fra udenrigsministeren og hasteindkalder derfor ministeren i samråd, efter at styrker fra Islamisk Stat (IS), i går trængte ind i den kurdiske by Kobanê.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Hvis udenrigsministeren seriøst mener at Danmark skal bekæmpe IS så skal han handle nu. Indbyggerne i den kurdiske by Kobanê står overfor en massakre hvis ikke fremrykningen stoppes.

Villumsen fortæller, at der er akut brug for våben til kurderne og ”pres på Tyrkiet for at stoppe samarbejde med IS”. Det er velkendt, at de tyrkiske myndigheder i årevis har set igennem fingre med, at IS-folk krydser grænser til Syrien.

Enhedslisten har siden IS’ angreb i Kobanê begyndte for knap tre uger siden krævet handling fra udenrigsministeren.

– Det er blankt blevet afvist, siger Villumsen og henviser til, at partiet også foreslog at give kurderne i det nordlige Syrien våbenstøtte. Det blev afvist.

– Jeg vil på det kraftigste opfordre udenrigsministeren til at handle. Vi er vidne til etnisk udrensning og Danmark bør ikke sidde dette overhøring. Det kan ikke være rigtigt at forholdet til Tyrkiet vejer tungere end tusinder af menneskers liv i de kurdiske områder i Syrien.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer