Af Perwin Berdîzî

I 2006 flygtede det lesbiske par Pari og Dilsa fra irakisk Kurdistan til Sverige. Men i 2010 blev det besluttet at udvise parret fra Sverige. Homoseksualitet er ikke forbudt ved lov, men er ikke accepteret i samfundet og fører til social udstødelse i Irak. Med hjælp fra Amineh Kakabaveh (V), skal beslutningen nu appelleres til EF-Domstolen.

Pari og Dilsa havde været sammen i fem år. Pari skulle blive bortgiftet, men hun nægtede at acceptere det og afslørede, at hun var homoseksuel. Pari flygtede til Sverige, efter tre måneder kom Dilsa efter at være blevet voldtaget af sin vens bror i Irak, der førte til abort. Hendes klan havde planer om at dræbe dem begge. Da Dilsa’s bror forsøgte at ordne et pas til sin søster, blev han myrdet.

Mens de sidder i en af Udlændingeservice lejligheder i Sverige, vokser der konstant en frygt i pigerne. Ifølge udlændingemyndighederne kan den person, som kan blive forfulgt på grund af sin seksuelle orientering opnå beskyttelse i Sverige. Om det er tilfældigt for Dilsa & Pari, vil tiden vise.

Mere info og se video klik her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer