Undervisere fra universiteterne og skolerne er på gaderne i flere byer over hele Iraks Kurdistan Region (KRG) i protest mod reducerede lønninger og forsinkede betalinger.

Lærere og embedsmænd i den kurdiske storby Sulaimani demonstrerede i vrede over forsinkelsen af deres løn og den økonomiske krise, der har præget regionen i to og et halvt år.

Demonstrationer finder desuden sted i byer som Halabja, Raniya, Kalar, Koye.

Lærernes aktion faldt sammen med første skoledag i det nye skoleår, den 27. september. Men Undervisningsministeriet annoncerede mandag aften, at skolerne ikke vil blive åbnet indtil 1. oktober.

I Duhok besøgte lærerne peshmerga ved frontlinjen for at forsikre de kurdiske krigere, at den forsinkede betaling ikke vil påvirke soldaterne og at lærerne ikke vil forhindre åbningen af skoler for ikke at fratage børn af peshmerga deres skolegang.

De kurdiske myndigheder har meddelt, at det vil tilbagebetale det udestående beløb for de reducerede lønninger i fremtiden, når oliepriserne stiger eller økonomien er stabiliseret.

Der er over 126.000 lærere i KRG, der hører ind under Undervisningsministeriet. Desuden er der over 6.000 professorer og lærere på universiteter og højere læreanstalter.

På grund af den økonomiske krise, er lærernes løn reduceret mellem 40-70 procent i Kurdistan.

Ekurd.net 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer