Kan du præsentere dig selv?

Jeg hedder Randi Saidian, er født i Urmiye i Østkurdistan/Iran. I 1993 kom jeg til Danmark som 14-årig. Vi kom til Hundige, men bor i nu i Brøndby. Vi flygtede til Danmark, fordi min far er politisk flygtning. Før vi kom til Danmark, boede vi i Tyrkiet fra 1990-1992 statusflygtninge.

Hvad er din uddannelse?

Jeg er uddannet kosmetolog. Derudover har jeg været selvstændig og drevet cafe i fire år samt arbejdet på Hotel D’Angleterre som kosmetolog.

Hvad laver du for tiden?

Jeg er i gang med sosu-assistent uddannelse.  Jeg træner også 3 gange om ugen og holder af at hygge og være sammen med venner og familie.

Hvad har været din største bedrift?

At jeg har opnået frihed i Danmark, i modsætning til i Iran, hvor man er undertrykt. I Danmark er der demokrati og selvstændige kvinder kan stå på egne ben. Derudover håber jeg på et tidspunkt at overvinde min frygt for vand og hav samt at jeg får færdiggjort min uddannelse.

Hvem er dit forbillede?

Min Far. Han er simpelthen så livsglad og aktiv. Han har været en stærk kriger og er intelligent og klog. Udover det har han en fantastisk humor. Jeg gad godt være ligesom min far. Han gør alt for andre mennesker og vil have, at vi opnår alt det bedste i livet. Grunden til jeg spejler mig så meget i ham, skyldes formentligt, at vi har stort set de samme interesser. Vi elsker begge sport og lever et sundt liv.

Hvad er dit motto?

Jeg har mange; her er tre:

-Forvent det værste, håb det bedste.
-Gør mod andre som du vil de skal gøre mod dig.
-Vær taknemmelig for det, du har, men glad for hvad du kan opnå!

Yndlingsrejsemål?

Uden tvivl Kurdistan. Det er så flot, dejligt, afslappende og med en god stemning. I Danmark stresser og arbejder jeg. Men i Kurdistan får jeg det hele på afstand og kommer væk til et sted, hvor jeg slapper af, danser og hygger midt om natten og glemmer hverdagsstress.

Hvad får dig til at grine?

Når jeg sidder på en café og vennerne fyrer vittigheder af, især kurdiske jokes.

Hvad ville du gerne eje?

En stor bil og eget hus, fordi man har det hele for sig selv. Med bil er man ikke afhængig af offentlig transport og kan hurtigere komme af sted.

Hvad er du god til?

Jeg er god til at snakke, at engagere mig med forskellige mennesker, hvis der er en kemi.

Hvad er du dårlig til?

At åbne mig op overfor ukendte mennesker.

Hvad betyder det at være kurder for dig?

Jeg er stolt over at være kurder. Selvom vi er i krig og oplever så meget sorg, så danser vi det væk og får det på afstand. Jeg er først og fremmest kurder, dernæst muslim. Jeg er troende muslim og det vil jeg altid være, for Islam giver mig en indre ro og jeg føler mig meget behageligt, når jeg har en tro inde i mig.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer