19-årige Avesta Xabûr har ifølge kurdiske medier ødelagt en tyrkisk kampvogn.

Kurdiske medier skriver, at en 19-årig kvindelig kriger ved navn Avesta Xabûr har sprunget sig selv i luften i Efrîn i syrisk Kurdistan. Ved angrebet blev en tyrkisk kampvogn ødelagt, hævder flere kurdiske medier.

avesta xaburIfølge de kurdiske medier sprang Avesta Xabûr fra Kvindernes Forsvarsstyrker (YPJ) sig selv i luften i landsbyen Hemamê i Cindirêsê-distriktet, som ligger i Efrîn, tæt på grænsen til Tyrkiet.

Ifølge PKK-mediet FiratNews løb Xabûr med ”bomber på sig ind i en tyrkisk kampvogn og blev martyr ved at sprænge sig selv i luften inde i den”.

Xabûr’s rigtige navn er Zilûx Hemo og blev født i 1998 i landsbyen Bilbil i Efrîn. Her tilsluttede hun sig YPJ i 2014 i kampen mod Islamisk Stat (IS).

Tyrkiet startede ”Operation Olivengren” den 20. januar med det erklærede formål at sætte en stopper for en ”terrorkorridor” på grænsen.

YPJ og dens mandlige afdeling YPG anses for at være de syriske grene af det tyrkisk-kurdiske Kurdistans Arbejderparti (PKK). Tyrkiet har ligget i krig med PKK siden 1984. Derfor er Tyrkiet direkte modstandere af det kurdiske selvstyre i Nordsyrien, som YPG og YPJ kontrollerer.

YPG og YPJ siger, at de er uafhængige af PKK.

Men internationale eksperter fra den britiske tænketank The Henry Jackson Society siger, at PKK og YPG deler “medlemmer, ideologi og kommandostruktur.

Før Xabûr har den 20-årige Arîn Mîrkan gjort sig bemærket. Hun sprang sig selv i luften den 5. oktober 2014 i luften på et strategisk højdedrag i byen Kobanê og tog op til 15 IS-folk med sig i døden.

Se video med Avesta Xabûr

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer