Kurdistans Islamiske Union bliver beskyldt for at stå bag angrebene på massagesaloner og spiritusforretninger i Zaxo igår. Men unionen benægter selv. Læs her.

I Guds den nådiges og barmhjertiges navn

Kurdistans Islamiske Union begynder at normalisere den politiske situation i Kurdistan-regionen, sætter fokus på interne farer og eventuelle eksterne trusler på borgere i Kurdistan Region, venter på reformprocessen og svarer på deres krav og behov. I denne følsomme periode har vi været vidne til angreb på kontorer i ​​Simel, Speda Satellite Channel, Radio og TV i Kurdistans islamiske Union, begået af en af ​​de mest magtfulde partier i disse byer og distrikter, uden at have nogen lovlig, etisk og politisk begrundelse.

Disse optøjer er imod mangfoldighed, politisk frihed, tolerance, stabilitet og sikkerhed i Kurdistan-regionen. De ansvarlige i denne situation er embedsmændene i Kurdistan Region, sikkerhedsstyrkerne, politiet, de officielle politiske organisationer, nemlig Kurdistans Demokratiske Parti, som den ansvarlige part i disse byer.

Vi har erklæret, og bekræfter, at medlemmer af KIU ikke har været nogen del af de optøjer og angreb, der skete i Zaxo og at vi i KIU ikke har nogen præster i moskeer, som tilskynder folk til at gøre, hvad de har gjort. Endelig har vi alvorligt fordømt disse optøjer og angreb og bekræfter, at vi som oppositionsparti støtter reformprocessen og borgernes krav.

Vi kræver også, at formandskabet for Kurdistan Region, Kurdistans regionale regering, parlamentet, de politiske partier, ngo’er og organisationer, repræsentanter for FN og konsulater, til at stå ved deres ansvar. Samtidig opfordrer vi vores medlemmer til at være tålmodige, for at undgå en unormal og uregelmæssig reaktion, og implementere kravene fra deres centre.

Politbureau for Kurdistan Islamiske Union

Kommentér via Facebook

kommentarer