Ingen rejseaktivitet i Hewlêr og Silêmanî i 48 timer.

Indenrigsministeriet i irakisk Kurdistan har forbudt rejseaktiviteter i de to store byer Hewlêr og Silêmanî i 48 timer. Trafikken i de to byer vil blive stoppet. Det starter klokken 00:01 den 14. februar.

“Folk bør blive hjemme, så sundhedsmyndighederne kan gøre deres arbejde,” skriver Indenrigsministeriet i en erklæring.

Tiltaget sker i et forsøg på at inddæmme coronavirussen.

De kurdiske myndigheder beder samtidig borgere, der på ulovlig vis er kommet ind i området fra Iran, om at gå til sundhedsmyndighederne.

Hvert år kommer kurdere fra udlandet til området for at fejre nationalfesten Newroz med deres familie i regionen. De bliver bedt om at holde sig væk. I forvejen er den årlige store Newroz-fest aflyst.

”Vi opfordrer alle kurderne i Europa til ikke at vende tilbage til Kurdistan-regionen til Newroz i år, da alle Newroz-festligheder og -møder er aflyst,” hedder det i erklæringen.

Guvernøren af Silêmanî, Haval Abubakir har tidligere stoppet byens offentlige transportnet og begrænset rejser mellem provinsbyer. Derudover har det kurdiske selvstyre allerede forbudt ikke-nødvendige rejser mellem kurdiske og irakiske byer, ligesom frisører, barer, legepladser, skoler og universiteter er blevet lukket.

Otte personer er døde af coronavirus i Irak, heriblandt en i Kurdistan-regionen. 90 er smittede med virussen i Irak, heriblandt 26 i den kurdiske region.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer