De kurdiske myndigheder i Irak sætter ankommende passagerer fra Danmark i karantæne, hvis de har besøgt landet indenfor de sidste 30 dage.

Har man været i eksempelvis Danmark indenfor de sidste 30 dage, kan man se frem til karantæne i Iraks Kurdistan-region. Det sker for at inddæmme coronavirussen.

Det meddeler Indenrigsministeriet i irakisk Kurdistan i en ny erklæring, hvor al rejseaktivitet i de to største byer Hewlêr og Silêmanî bliver forbudt i 48 timer. Det skriver BasNews og Rudaw, to kurdiske medier. Indenrigsministeriet skriver:

“Ankommende passagerer bliver sat i karantæne, hvis deres dokumenter viser, at de har besøgt følgende lande inden for de sidste 30 dage: Belgien, Ungarn, Kroatien, Danmark, Cypern, Estland, Tyskland, Frankrig, Grækenland, Albani, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Tjekkiet, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Finland, Spanien, Sverige, Bosnien, Storbritannien, Irland, Skotland, Norge, Serbien, Montenegro, Bulgarien, Østrig og Schweiz.”

Corona-virussen har sit epicenter i byen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina. Siden har den spredt sig til store dele af verden. I Irak har otte personer indtil videre mistet livet på grund af coronavirus, heriblandt en i Kurdistan-regionen. 90 er smittede med virussen i Irak, heriblandt 26 i den kurdiske region.

Læs mere: Erbil, Sulaymaniyah Impose 48-Hour Coronavirus Curfew

Li nav Hewlêr û Silêmaniyê qedexeya hatin û çûnê hat ragihandin

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer