Kurdiske partier udtrykker deres sorg over tabet af Danielle Mitterrand, den tidligere franske førstedame, der døde i går. I Sydkurdistan har myndighederne erklæret en dags landesorg og i Nordkurdistan meddeler partiet BDP, at ”Mitterand vil blive mindet af Tyrkiets kurdere med taknemmelighed.”

Den 87-årige Danielle Mitterrand vinkede i går farvel til livet på et hospital i Paris. Til stor sorg for både Frankrig og kurdere verden over. Det prokurdiske parti BDPs to formænd Selahattin Demirtaş og Gültan Kışanak fortæller:

“Vi har med stor sorg erfaret, at en stor støtter folkenes friheds- og demokratikamp, Danielle Mitterrand er afgået ved døden. Hun vil blive mindet af Tyrkiets kurdere med taknemmelighed.”

I Sydkurdistan/Irak har myndighederne erklæret en dags landesorg.

“Danielle Mitterrand repræsenterede solidariteten med det kurdiske folk på de sværeste dage. Hun forsvarede kurdernes rettigheder overalt i verden”, siger Berhem Salih, den kurdiske premierminister Firatnews.

”Hun spillede en kæmpe rolle i anerkendelsen af det kurdiske folk. Hun var en af de største støtter, især i forbindelse med folkemordet, Anfal,” siger Mesûd Barzanî, præsidenten af det kurdiske selvstyre.

Herhjemme mindes Hejar Dashti, formand for Kurdistans Demokratiske Ungdomsforening LAWAN og medlem af PDKI, Kurdistans Demokratiske Parti-Iran, Danielle Mitterrand.

”Det er et stort tab. Danielle Mitterrand hjalp kurderne i deres dårlige dage, såsom angrebet i Halabja og mordet på Ghassemlou (iransk attentat på iransk-kurdisk oppositionsleder, red) og hun var en af de største støtter af vores sag i Vesten. Vi kondolerer til hendes familie, den franske og den kurdiske nation,” siger Hejar Dashti.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer