Flere prokurdiske politikere indleder en sultestrejke i protest mod forholdene i tyrkiske fængsler.

Selahattin Demirtaş, formand for det prokurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP), og Abdullah Zeydan, der er parlamentariker fra samme parti, indleder imorgen en sultestrejke.

I en erklæring fra Demirtaş og Zeydan hedder det, at de to politikere indleder en sultestrejke i protest mod forholdene for HDP’erne i tyrkiske fængsler.

”Edirne Fængslets administration har en tilgang til tingene, der er lukket af for dialog. Deres ulovlige praksis og umenneskelige behandling af andre fanger og det faktum, at de ikke har taget noget skridt for at afslutte den sultestrejke, der har fortsat i dagevis, gør at vi fra fredag af vil sultestrejke.”

Derudover opfordrer Demirtaş og Zeydan offentligheden til at “øge bevidstheden omkring de sultestrejker og krænkelser af menneskerettigheder”, der finder sted i fængslerne.

Medformand for De Demokratiske Regioners Parti (DBP), Sebahat Tuncel, som sidder bag lås og slå i Silivri Fængslet, vil også deltage i sultestrejken.

Tuncel skriver således om begrundelsen for sin protest:

“De ubestemte sultestrejker, som startede i fængslerne for at gøre en ende på isolationen af Herre Öcalan (Abdullah Öcalan, PKK’s leder, red), overgrebene i fængslerne, undertrykkelsen af landsbyerne og sikre en tilbagevenden til dialog og forhandlinger, har nået en kritisk fase…Derfor vil jeg sammen med en gruppe venner på Silivri Nr 9-fængslet sultestrejke fra 1. til 5. april.”

I forvejen har HDP’s parlamentariker Besime Konca fra Sêrt (Siirt) sultestrejket i fem dage.

De ovennævnte politikere er alle fængslet med beskyldninger om, at de støtter Kurdistans Arbejderparti (PKK). Sidstnævnte regnes for en terrororganisation af Tyrkiet, NATO og EU, mens mange kurdere omvendt støtter PKK.

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer