Kurdiske politikere sultestrejker i Geneve i protest mod det, der sker i Kobanê. Der er tale om medlemmer af tyrkisk parlament, Selma Irmak, Kemal Aktas & Sebahat Tuncel samt den tysk-kurdiske politiker Feleknas Uca.

Foto: EPA

Tre kurdiske medlemmer af det tyrkiske parlament og et tidligere kurdisk medlem af Europa-Parlamentet sultestrejker på ubestemt  tid foran FN-bygningen i Geneve for at protestere mod angrebene på kurderne i Kobane fra Islamisk Stat (IS/tidligere ISIS).

Selma Irmak er parlamentariker fro Folkenes Demokratiske Parti (HDP) og siger, at de sultestrejker for at øge bevidstheden om Kobanê. Samtidig anklager hun det internationale samfund for tavshed.

“Terrororganisationen IS forsøger at skræmme kurderne væk fra deres områder, så de kan overtage disse områder. Det gjorde de i Shingal og de forsøger nu at gøre det samme i Kobanê. Verden må bryde dets tavshed,” siger Irmak.

Sebahat Tuncel er også parlamentsmedlem for HDP og siger, at de, der forbliver tavs, er også ansvarlige.

“Det er ikke kun IS, der er ansvarlig for en potentiel massakre i Kobanê. Det internationale samfund, som er tavs, er også ansvarlig,” sagde Tuncel til tv-kanalen Sterk TV.

Udover Tuncel, sultestrejker parlamentsmedlem for HDP Kemal Aktas og tidligere Europa Parlamentariker Feleknas Uca også. De fortalte, at deres strejke vil fortsætte, indtil de opnår et resultat.

Irmak opfordrer det internationale samfund til at bevæbne kurdiske Folkets Forsvarsbrigader (YPG) mod IS.

“IS fører krig med kampvogne og effektive våben. YPG kæmper med de våben, de nu har. De stater, der bekæmper IS, bør også støtte YPG med logistik. Den støtte, de giver til peshmergaerne, bør de også give YPG,” siger Irmak.

De fire sultestrejkende kurdere holder til i et telt, slået op foran FN-bygningen, samtidig med at modtager besøg fra kurdere i Schweiz.

Kommentér via Facebook

kommentarer